Nya Volvo XC90

Volvo smygvisar ny modell – är det nya XC90?

Volvo har släppt två nya reklamfilmer som säger att något stort ska hända 17 maj. I den ena skymtas en bil på långt håll och vi misstänker att det är nya XC90.

På sin youtube-sida har Volvo lagt ut två korta filmsnuttar för att berätta att de har något nytt på gång. I filmerna får vi veta att något, vad det än kan vara, har premiär 17 maj och att man ska gå in på leavetheworldbehind.com. Om man gör det förstår man att Volvo har inlett ett samarbete med Swedish House Mafia som sannolikt är Volvos nya reklampelare.

 Mer intressant är att det i den andra av de två teaserfilmerna syns en bil på långt håll. Ärligt talat ska vi säga att man inte ser riktigt om det är en Volvo även om man zoomar in riktigt ordentligt men med tanke på sammanhanget får vi väl förutsätta att det ändå är en Volvo. Lite tydligare är att bilen är en suv eller crossover vars proportioner och suddiga former till viss del påminner om XC60.

 Att Volvo skulle börja visa upp XC90, om än på långt avstånd, i reklamfilmer redan nu verkar dock osannolikt med tanke på att lanseringen av nya XC90, på grund av flera förseningar, dröjer till början av 2015. XC90 blir då först med Volvos nya egenutvecklade flexibla plattform SPA (Scalable Product Architecture) och får fyrcylindriga turbomotorer, elmotorer och en ny åttastegad automatlåda.

UPPDATERING: 

Volvo har nu gått ut med en förklaring till de två filmklippen. Tillsammans med Swedish House Mafia har man gjort en musikvideo till deras nya låt Leave the world behind som kommer att vara ett återkommande inslag i den globala lanseringen av XC60 facelift.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!