Volvo stäms för sexuella trakasserier

Michael Williams, en arbetare på Volvos lastbilsfabrik i North Carolina, USA, har stämt sin arbetsgivare skriver di.se. Han påstår att han trakasserats av kvinnliga medarbetare en lägre tid utan att företaget reagerat.

Williams ska bland annat ha fått e-post från en kvinnlig anställd där opassande filmer och material förekommit. Det ska till exempel ha varit en film på en man som strippade.

– När jag sett filmen viskade hon ”När ska du strippa så för mig”, säger Williams. Jag upplevde det inte alls som smickrande utan mer som en kränkning och över gränsen för vad som är acceptabelt.

Han ska även ha fått ett brev innehållande en bild på en mans testikel, hängande från en backspegel i en kvinnas bil.

Williams har tidigare tagit upp problemen med ledningen på fabriken utan resultat.

Nu stämmer han alltså Volvo och kräver 10 000 dollar (cirka 70 000 kronor) i skadestånd och kräver dessutom en fast heltidsanställning på fabriken, han var tidigare bara deltidsanställd.

Volvo hävdar att de inte gjort något fel då de inte godkänt handlingarna, de hävdar också att Michael Williams inte velat ta emot den hjälp de erbjudit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!