Foto: Erik Andrén

Volvo storsatsar med XC100

Framgången för Volvo Cars är global. Att nå det utlovade rekordmålet med 800 000 sålda bilar per år till 2020 verkar inte alls omöjligt. För att fortsätta växa planeras även en fullt ut sjusitsig suv för Nordamerika och Kina.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Rykten om att Volvo skulle utveckla en ännu större suv än nuvarande XC90 (internt kodnamn V526) har florerat ända sedan första generationen (P28) debuterade 2002. Tidigt såg man att XC90 var ett nummer för liten jämfört med konkurrenterna, främst i USA. Men stram budget under tidigare Ford-ägande gjorde att Göteborgsfolket fick välja att utveckla andra – viktigare – bilar i stället för en mega-suv.

I samband med kinesiska Zhejiang Geely Holding Groups uppköp av Volvo våren 2010 planerades framtida modellmatris om rejält. Dåvarande vd Stefan Jacoby tillsammans med utvecklingschefen Peter Mertens, båda från Tyskland, drog upp nya riktlinjer där SPA-plattformen skulle ligga till grund för de större modellserierna 60 och 90. Flexibilitet och effektivitet var honnörsord, SPA ligger också som bas för helt olika typer bilar – alltifrån laddhybrid-sportbilen Polestar 1 till lyxlimousinen S90L Excellence.

SPA 2-plattformen kommer ligga grund för nästa generation stora Volvo- och Polestar-bilar, i och med det väl förberedd för eldrift. För att konkurrera med stora Cadillac Escalade och Lincoln Navigator krävs det att XC100 sträcker på sig. En längd på minst 5,2 meter. Foto: Erik Andrén

SPA 2 heter kommande ersättningsplattformen som nästa generation stora bilar från Volvo (och Polestar) ska byggas på – anpassad för global produktion i Europa, USA samt Kina. Europeiska konkurrenter som BMW X7, Mercedes GLS och Range Rover LWB läskar fortfarande Volvo att bygga en fullstor suv med rejäla mått. Suv-trenden är starkare än någonsin när tillverkare som Lamborghini, Rolls-Royce och till och med Lotus etablerar sig i segmentet. I USA säljer även Cadillac Escalade, Infiniti QX80, Lexus LX 570 och exempelvis Lincoln Navigator för bra för att Volvo Cars ska låta bli att kliva på megasuv-tåget.

Projekt ”V616” inom Volvo Cars innebär enligt den interna utvecklingsnomenklaturen: 6 – största biltypen, 1 – första generation, 6 – suv/crossover. Projekt V616 är tänkt att kunna premiärvisas någon gång 2022-23, då som Volvo XC100. Exteriörmåtten blir rejäla med svenska mått mätt: axelavstånd på 3,1 meter, längd på 5,2 meter, 1,8 meter hög och två meter bred, en rejäl pjäs helt enkelt. Hörde vi smeknamnet Volvo ”Sugga” igen?

SPA 2 är förberedd för olika grad av elektrifiering: mildhybrid, laddhybrid samt som batteri-elbil. Värstingversionen ”T12 Multi Engine” med tvåliters VEA Drive-E bensinmotor plus tre elmotorer (en fram, två bak) får mer än 600 hästkrafter men drivlinemässigt kommer givetvis mildare alternativ.

Foto: Erik Andrén

 Mycket av design hämtas från den autonoma konceptbilen Volvo 360c. Räkna med svulstiga mått.

Designmässigt kommer stilcheferna – tyske Thomas Ingenlath, engelsmannen Robin Page tillsammans med Österrikefödde Maximilian Missoni – fortsätta på den inslagna linjen med balanserat välavvägt formspråk. Just design har blivit ett starkt kärnvärde hos ”det nya” kinesägda Volvo Cars, men räkna med tuffare attityd som exempelvis konceptbilen 360c uppvisade.

Interiört steppar XC100 upp ytterligare designmässigt med framför allt skandinaviska stilgrepp och materialval. ”Avskalad lyx” är ett mantra som säljer och Volvo-kunderna har tagit till sig den nya lyxigare stilen med hull och hår. Räkna även med en sexsitsig version av XC100 för extra bekväm komfortkryssning, något som speciellt eftersöks i Kina med sina långa avstånd och allt tätare trafik. Nuvarande XC90 kommer dock hinna före med den sittkonfigureringen. XC100 förbereds givetvis – liksom alla framtida Volvo – för olika grader av autonom självkörning och snabb nätuppkoppling för den mest bekväma resan.

Volvo XC100 är bara en av flera helt nya biltyper som kommer att renodlas och utvecklas inom den fortsatt starkt växande Geely-koncernen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!