090422-volvo the game s60

Volvo – The Game, i väntan på nya S60

Det var i januari som Volvo S60 Concept debuterade i Detroit. För att ytterligare spänna bågen inför den riktiga bilens lansering nästa år släpper Volvo, tillsammans med spelutvecklaren SimBin, i maj ett datorspel med S60 i huvudrollen.

Om en dryg månad kan du ratta Volvos senaste konceptbil S60, helt gratis. Dock inte i verkligheten utan i stället i form av ett datorspel som ska kunna laddas ned kostnadsfritt till PC från och med den 26 maj (beräknat datum) på Volvos sajt.

Man får möjlighet att köra S60 Concept på två mycket realistiska och detaljerade banor. Övriga startfältet består av en rad välkända tävlingsbilar från Volvo. Ljud- och bildupplevelser utlovas vara riktigt vassa. Tre svårighetsgrader finns tillgängliga, allt för att nybörjare och proffs ska lockas att köra Volvos kanske snyggaste konceptbil genom tiderna.

Som en extra bonus kommer resultatlistor med ledarna i Volvo – The Game att publiceras på Volvo Personvagnars webbplats. När spelet släpps blir det tävlingar och priser till vinnarna.

– Volvo – The Game ger oss möjlighet att introducera Volvos konceptbil S60 för en mycket bredare målgrupp. På ett passionerat sätt och i en ovanlig miljö kan vi nu visa upp Volvomodellernas interiör- och exteriördesign. Som en extra bonus kan vi även visa spelarna hur målinriktat vi arbetat genom åren för att förbättra och utveckla vår skandinaviska design, säger Michael Persson, global marknadsföringsdirektör på Volvo Personvagnar.

– När Volvo Personvagnar frågade oss om vi kunde utveckla ett Volvo-racingspel för PC, lämpligt för en bredare målgrupp och med Volvos nya konceptbil S60, antog vi utmaningen. Särskilt som det var Volvo Personvagnar i Sverige som frågade. Två svenska varumärken som gör gemensam sak lät som en perfekt kombination för oss, säger Henrik Roos, VD för SimBin Studios.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!