101104-volvo-twin-zero

Volvo Twin Zero – V70 år 2028

Folkfraktaren Volvo V70 har egentligen förändrats ganska lite under alla år den har funnits i produktion. Men hur kommer den att se ut om 20 år. Umeå-studenten Luis Camino har ett förslag.

I ett av filmklippen längst ned på den här sidan kan vi se hur Volvo-kombins siluett har förändrats genom åren. Visst har formerna ändrats men det handlar mest om att kanterna har slipats ned och vindrutan lutats mer bakåt. Man kan undra hur Volvos kombimodeller kommer att se ut om cirka 20 år. Luis Camino, designstudent vid Umeå universitet, har tagit sig an utmaningen att designa V70 av årsmodell 2028 som sitt examensjobb.

Camino tror som synes att V70 kommer att vara en blandning av kombi, MPV och sportbil. Designen är klart annorlunda, speciellt den låga motorhuven och den gigantiska vindrutan. Lägg även märke till hur de Volvo-typiska stående bakljusen har letat sig ända upp på taket och fram till strålkastarna där fram. Invändigt är det minst lika extremt. Golvet och sidorna är klädda i träpaneler och sitter gör man i sex stolar som kan flyttas runt nästan hur som helst på skenor som löper längs med hela interiörens längd. Det finns fyra vuxenstolar och två lite mindra barnstolar varav den ena kan skjutas ända fram till instrumentpanelen så att föräldrarna i framstolarna kan ha uppsikt över det minsta barnet.

Namnet Twin Zero kommer sig av att Camino har anammat Volvos egen vision om att noll personer ska dö i en Volvo år 2020. Camino har lagt till en vision om noll utsläpp, därav dubbelnollorna, eller Twin Zero.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!