Volvo V40 facelift officiell – bilder, film och fakta

Det är inte bara nya Volvo V90 som kommer stå i Volvos monter på Genèvesalongen. Nu är en uppdaterad version av minstingen V40 här – vi har alla bilder, film och fakta.

Det är bråda dagar för Volvofolket i Torslanda just nu. Mindre än en vecka efter det att nya Volvo V90, Sveriges största bilnyhet på åratal, har haft premiär är det dags för ännu en modell att premiärvisas.

Denna gång är det dock inte en helt ny bil det rör sig om, utan ett facelift till minstingen i modellprogrammet – Volvo V40. Och det är i sig ingen liten nyhet, då V40 är Volvos mest sålda modell i Europa och den näst mest sålda globalt. Dagens V40 kom 2012, och det har således gått fyra år sen premiären, vilket är lagom för en uppdatering.

Tydligast utseendemässigt i faceliften är de nya strålkastarna, som likt storasyskonen i 90-serien försetts med det nya signalementet ”Tors hammare”, de LED-markeringar som vi först fick se på konceptbilen Concept Coupé. Utöver detta har V40, förstås, försetts med nya Volvo-logotypen i fronten samt en hel del mindre uppdateringar, inklusive nya interiöra materialval och fem nya karossfärger.

Interiört har även infotainmentsystemet uppdaterats, och även om det inte rör sig om det gränssnitt som vi känner från XC90, S90 och V90

 så är det en del uppdateringar särskilt gällande smartphone-app-kopplingen Volvo On Call. Du kan nu exempelvis koppla ihop bilen med din kalender, och den tar automatiskt adressen från inlagda möten och för in i bilens navigationssystem. Dessutom är nu Volvo On Call kompatibelt med smartphoneknappen Flic.Motormässigt är det inga större uppdateringar det rör sig om, men D2-motorn tillsammans med manuell växellåda har fått en sänkt utsläppssiffra. Officiellt, enligt EU-norm, släpps nu bara 89 gram koldioxid per kilometer ut. Alla uppdateringar lanseras samtidigt i V40 och V40 Cross Country.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!