Volvo V40 Polestar på gång enligt nya uppgifter

Gillar du Volvo S60 Polestar? Då kan du glädja dig åt att även Volvo V40 enligt uppgift ska komma i Polestar-version, och det förhoppningsvis redan senare i år – med premiär på bilsalongen i Paris!

508 hästkrafter och en 0-100-tid på 3,9 sekunder, det är vad specialbyggda Volvo S60 Polestar gör. För en dryg vecka sedan kunde vi berätta att Volvo, på allvar, också funderar på att serieproducera den. Nu kan vi berätta att även "lillebror" i Volvo-familjen, nya V40, ska komma i Polestar-version. Och det redan nu i höst.

Det är brittiska webbsidan Pistonheads som har kommit över uppgifter om att Volvo och Polestar just i detta nu håller på att utveckla en V40 Polestar, kanske med premiären planlagd redan till bilsalongen i Paris nu i höst. Enligt uppgifterna, som kommer från Volvos Storbritannien-chef Nick Connor, ska Polestar-versionen få åtminstone tio procent fler hästkrafter än V40 T5, som också lanseras senare i år, och som har 254 hästkrafter. T5-versionen ska dela mycket av sin uppbyggnad med Ford Focus ST, men räkna med att Polestar kommer att arbeta en hel del på chassi och hjulupphängning innan V40 Polestar kan tänkas visas. 

Förutom hästkraftsantalet i V40 Polestar, som alltså blir minst omkring 280 men mycket väl kan vara ännu högre, nämner Connor ett pris för bilen. 30 000 pund, motsvarande i alla fall 350 000 kronor med svenska pengar och skatter, sägs priset bli. Det är förvisso mycket pengar, men ändå betydligt mindre än den dryga miljon som (förvisso än häftigare) S60 Polestar kommer att kosta när/om den sätts i produktion.

Vad tycker du? Visst vore det häftigt med en Volvo V40 Polestar, i samma stuk som S60 Polestar (som illustrationerna ovan och i galleriet nedan)?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!