Volvo V60 Bi-Fuel officiell – alla fakta

En Volvo V60 som är miljöklassad (enligt de nya miljöbilsreglerna) och har en räckvidd på hela 112 mil. Tilläggsnamnet Bi-Fuel skvallrar om vad det handlar om – kombinationen fordonsgas och bensin.

Stora delar av Volvos modellprogram har nyligen fått ordentliga ansiktslyft.  I samma veva fick även motoralternativen en översyn, och mer utlovades  i framtiden. Nu kommer så ytterligare ett alternativ för den som är  sugen på en Volvo V60, nämligen V60 Bi-Fuel. Premiären sker i samband  med fordonsgasbranschens mässa, NGV 2013, som pågår i Göteborg den  11-13/6.

Som tillägget antyder handlar det om en kombination av fordonsgas  och bensin som är drivmedlet i V60 Bi-Fuel. Under skalet handlar det  om en i grunden vanlig 2,5-liters turbomatad femcylindrig motor. För  gasdriftens skull har dock motorn förstärkts och effektuttaget blir  213 hästkrafter. Gastankarna är gjorda i kompositmaterial och ökar  bilens vikt med 75 kg. De är placerade under bilens bagageutrymme,  men hur mycket de påverkar lastkapaciteten har Volvo ännu inte offentliggjort.  Räckvidden anger man i alla fall till ett maximalt 112 mil (med hela  gas- och bensintankarna inräknade).

V60 Bi-Fuel räknas, med de nya reglerna som gäller sedan årsskiftet,  som miljöbil. Detta är kanske främst intressant för tjänstebilsförare  som får en rejäl rabatt i förmånsvärde. Dessutom är bilen därmed  skattebefriad i fem år.

Produktionen av V60 Bi-Fuel sker i Torslandafabriken i Göteborg,  och konverteringen till gasdrift görs på samma plats av företaget  Westport. Några priser har ännu inte avslöjats, men säljstarten  kommer i alla fall att ske i oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!