Volvo V60 Plug-in Hybrid blir laddhybrid med bensinmotor Foto: Glenn Lindberg

Volvo V60 blir laddhybrid med bensinmotor

Volvos modellflora innehåller sedan förra året en laddhybrid i V60 Plug-in Hybrid. Den drivs med hjälp av el och diesel. Nu är en bensinvariant på gång.

Trots en prislapp på över en halv miljon kronor har Volvos första laddhybrid V60 Plug-in Hybrid sålt oerhört bra. Så pass bra att alla exemplar av årsmodell 2013 sålde slut i ett nafs och att över hälften av kommande årsmodell 2014 sålts redan innan de har börjat tillverkas.

 På papperet drar den vid blandad körning 0,19 liter per mil och vid ren eldrift, vilket är möjligt i upp till fem mil, kostar bränsleåtgången endast två kronor per mil. Dessutom är den väldigt kvick, V60 Plug-in Hybrid. Sammanlagt 285 hästkrafter med drivning på alla fyra hjul gör den bland de snabbaste Volvo-bilarna: 0-100 km/går på 6,2 sekunder.

 Mycket positivt med V60 Plug-in Hybrid helt enkelt, men alla är inte nöjda med att det är en dieselmotor som är hopparad med elmotorn. Det ska Volvo snart råda bot på.

 Enligt SvD Näringsliv är en ny laddhybridversion i startgroparna:

 – Vi har precis tagit beslut om att även tillverka V60 laddhybrid i en version där elmotorn får sällskap med en bensinmotor, säger Lex Kerssemakers, produktdirektör på Volvo Personvagnar, till Svd Näringsliv.

 Om den blir aktuell för svensk del återstår att se eftersom Volvo tar fram denna bensinladdhybrid främst för länder där diesel inte är ett lika gångbart bränsle. Länder i Asien nämns som exempel.

 På frågan om tekniken med elmotor i kombination med bensinmotor kommer till andra modeller från Volvo svarar Lex Kerssemakers att det är för tidigt att säga.

 Han avslöjar också att Volvo, till skillnad från många konkurrenter med laddhybrider, går plus på varje V60 Plug-in Hybrid som säljs och att de nu ser över möjligheten till att ytterligare öka produktionstakten.

 Missa inte att läsa vår provkörning av Volvo V60 Plug-in Hybrid via länk nedan. Där finns även en länk till provkörningen på film.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!