Volvo V60 Polestar i vindtunnel

Volvo V60 Polestar – första officiella ”bilden” och motorljudet

I år kommer julafton redan 26 november. Det är nämligen datumet då Polestar ska avtäcka sin nästa bil. Nu bjuder de på första ”bilden” som vi enligt oss visar Volvo V60 Polestar!

16 juni 2012 slog Volvo S60 Polestar ned som en bomb i supersportbilsklassen. Polestar hade förvandlat S60 till en giftig bil som käkar prestandatyskar till frukost. 508 hästkrafter, 0-100 km/h på 3,9 sekunder och toppfart norr om 300-strecket. Bara ett par veckor efter presentationen var Teknikens Värld först med att ta ut Volvo-monstret på bana, något vi visade i denna film.

 Nackdelen med denna bil var att den var specialbyggd för en välbeställd beställares räkning. Fördelen var att den fungerade som en sorts konceptbil inför vad som skulle komma, nämligen...

17 april 2013 då S60 Polestar presenterades som serieproduktionsbil. Dock lite nedtonad, inte minst drivlinemässigt där de 508 hästkrafterna hade blivit 350. Men värst av allt – bilen skulle bara säljas i Australien. Det hindrade dock inte oss från att ta ut bilen på Ring Knutstorp för att se vad den går för, något du kan se på film här.

För bara en månad, närmare bestämt 14 oktober 2013, var teknikensvarld.se först ut med att visa er spionbilder (se dem nedan) på Nürburgring som innehöll en Rebel Blue-lackerad V60 med tunn maskering runt om. Det var tydligt att Polestar var på Ringen-besök och körde något som många länge efterfrågat – Volvo V60 Polestar. En Volvo-kombi med 350 hästkrafter och över 500 newtonmeter i vrid. Nu hoppas vi att kombin är något för oss svenskar, inte för alla ”aussies”.

I dag, 15 november 2013, har Polestar släppt ett 49 sekunder långt klipp, som du kan ta del av nedan, från Volvos vindtunnel på Hisingen. Vi får inte se någon bil, men däremot ser vi konturerna av S60 Polestar när den effektfulla röken släpps på. Strax innan densamma stängs av ser vi att röken tar en annan väg över bilen (se bilden ovan). En kombibil. V60 Polestar, så klart!

 Men bäst av allt – att vi får höra motorljudet.

26 november, då smäller det enligt Polestar. Då får vi reda på vad de döljer för oss. V60 Polestar, något annat kan det inte vara.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!