Volvo V60 Polestar intar Goodwood Festival of Speed

Är det något ställe en bil ska visas upp på i sommar så är det under Goodwood Festival of Speed nästa vecka. Polestar tar med sig sitt senaste alster dit – Volvo V60 med 350 hästar.

Ena dagen är det Teknikens Värld, andra dagen är det Jay Leno. Nu är turen kommen till BTCC-stjärnan Anthony Reid (konkurrent till Rickard Rydell och Volvo på 1990-talet) som får känna på 350 svenska hästkrafter från Polestar och Volvo. Platsen för Reids provkörning är ingen mindre än Goodwood-banan i West Sussex.

Nästa vecka, mellan 26 och 29 juni, är det dags för årets Goodwood Festival och Speed och Volvo V60 Polestar ska tillbaka till det engelska grevskapet i sydöstra England. Väl där kommer den att trängas med mängder av andra heta bilar och världspremiärer så som Range Rover Sport RS och Honda NSX. Men den Polestar-blå Volvon kommer att sticka ut på sitt sätt, en Polestar-blå herrgårdsvagn drar blickarna till sig, speciellt med tanke på vad Polestar visat upp där tidigare.

Det är med andra ord inte första gången Polestar visar upp sig på Goodwood Festival of Speed och ger sig på den berömda ”backklättringen”. Förra året deltog de med 508 hästkrafter starka S60 Polestar Concept och 2011 var de där med hyllade C30 Polestar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!