Foto: Andreas Hillergren

Volvo V60 Polestar (367 hk) – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström har som ni kanske sett i rapport från i går varit och kikat på WTCC-premiären för Volvo. I samma svep passade han på att ta en sväng med senaste generationen Volvo V60 Polestar.

Hallå PeO. Nya V60 Polestar och WTCC i trakterna av Paul Ricard i Frankrike. Vilken kombo!

– Det kan man säga. WTCC vet väl ”alla” redan hur det gick. V60 Polestar är också lyckad. Mindre motor, mera hästkrafter, mindre konsumtion. Samma pris. Inte så mycket mer att önska va?

Nej verkligen inte! Vi har redan berättat om vad som skiljer, hur är skillnaden att köra?

Foto: Andreas Hillergren

– Det går lite, lite fortare. Kanske kommer några att sakna den gamla sexans karaktär men jag lovar att den nya Drive-E motorn på 367 hästkrafter inte kommer att göra någon besviken. Speciellt inte om man ställer in den i Sport+ läge. En liten hemlis som inte kommer att vara det efter att Teknikens Värld 11/2016 finns på marknaden.

Spännande! Vad kommer den att kosta, och ja du vet allt sådant där?

– 650 000 kronor vilket ju låter mycket för en Volvo men då har du också all tänkbar utrustning. Beställ i dag, leverans i augusti. Svårare är det inte. Vill du spara 10 000 kronor beställer du en S60 Polestar.

Allt om uppdaterade Volvo V60 Polestar läser du som sagt i Teknikens Värld nummer 11/2016. Missa inte det!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!