Volvo V60 med XC-paket Foto: Erik_Fagerwall

Volvo V60 ”XC” snart här

Volvo Personvagnar kommer med en rad nyheter i september, bland annat ett XC-designpaket till Volvo V60, en Polestar-trimmad S60 och ny teknik i V70 D3.

Volvo planerar en rad nyheter för hösten. I september kommer bland annat ett designpaket till V60 som får heta XC-design och är helt unik för den svenska marknaden.

– Det blir ett lite tuffare och ruffare stuk, sånt här som spoilers och annat på utsidan, siderails som gör utseendet lite häftigare, ungefär som R-designpaketet gör utseendet lite rejsigare, säger Volvo Sveriges presschef Bo Larsen till teknikensvarld.se.

Men en fullblods V60 XC får vänta menar Bo Larsen.

– Nej den är inte aktuell i dagsläget, men vi har haft tryck från kunder som vill ha crossoverstuket och det är därför vi erbjuder det här paketet, men chassit blir oförändrat.

I höst kommer även Volvo S60 T6 AWD med ett trimkit från Polestar på 329 hästkrafter.

Betyder det här att vi kan vänta oss ett fördjupat samarbete mellan Polestar och Volvo, i stil med BMW M eller Mercedes AMG?

– Inte i dag, men Polestar samarbetar med motoravdelningen på Volvo redan nu och Volvo säljer trimsatserna på våra verkstäder, säger Bo Larsen.

Med start den femte september i år kommer Volvo erbjuda start/stoppteknik i kombination med en automatväxlad D3-motor på 163 hästkrafter och 400 newtonmeter i S60, V60, V70 och S80. Med tekniken sjunker koldioxidutsläppen med tio gram per kilometer och 0,04 liter diesel per mil. Bo Larsen tippar att V70 D3 med automatlåda blir särskilt populär hos tjänstemännen.

– Vi har otroligt många tjänstebilsförare som efterfrågat automatlåda i bilarna. Även om vi inte nådde hela vägen ner till 120 gram så är D3 med start/stopp-teknik nästan lika snål som Drive-modellen med 1,6-liters motor, men den finns inte med automatlåda vilket tjänstemännen efterfrågar. De vill ha bekväma och snåla automatväxlade bilar.

Mer information kommer nästa månad och då har vi även fler bilder att tillgå.

Fotnot: Bilen på bilden ovan är på vanliga Volvo V60.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!