090705-v70-flexifuel-värme

Volvo V70 2,0 F klarar inte värmen

Den svenska värmeböljan är på upphällningen och det kanske är tur för Volvos mest sålda miljöbil. Volvo har fått in ett hundratal rapporter från hela landet om att V70 2,0 F får problem med bränslepumpen i den kraftiga värmen.

Sveriges Radios Ekoredaktion rapporterar att tidiga exemplar av Volvo V70 Flexifuel har haft svårt att klara av de senaste veckornas värmebölja.

– Ja, det stämmer att ett antal bilar av den allra första produktionsserien har problem med bränslepumpen, och det är ett problem som har accelererat i den här värmen, säger Bo Larsen, presschef på Volvo Personbilar till Ekot.

Bilarna som berörs av felet är närmare bestämt Volvo V70 2,0 Flexifuel tillverkade från senhösten 2007 till juli 2008. Totalt rör det sig om 3 500 bilar. Bo Larsen säger till Ekot att man har fått in ett hundratal rapporter från hela landet om samma fel. Felet sitter i bränslepumpens backventil och tryckregulator som kan lossna, varpå motorn inte får något bränsle.

– Man får ett motorstopp ungefär som om bränslet tog slut. Det är ett materialproblem, och exakt vad det beror på har väl antagligen med materialets utvidgning att göra, och sådana saker. Den lossnar helt enkelt, säger Bo Larsen till Ekot.

Volvo vet ännu inte vid vilken temperatur gränsen går för att felet ska kunna uppstå, men det är ett problem som undersöks i detalj enligt Bo Larsen. Alla bilar som berörs omfattas fortfarande av garantin och Volvo åtgärdar felet genom att sätta fast pumparna så att de inte kan lossna. V70-modeller som tillverkats från augusti 2008 och framåt har en annan konstruktion.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!