091201-volvo-v70-bifuel

Volvo V70 AFV Bi-Fuel – äntligen full gas

Många trodde nog att Volvos nysatsning på en gaskonverterad V70 hade gått i stöpet. Nu, nästan ett år efter lanseringen, meddelar Volvo att produktionen av V70 Bi-Fuel är i full gång.

 Det privatägda företaget Alternative Fuel Vehicles, AFV, har äntligen fått snurr på produktionen i sin anläggning i anslutning till Volvos fabriksområde i Torslanda. Produktionen av V70 som gasbil har kommit igång och de första efterkonverterade Volvo V70 AFV Bi-Fuel börjar leta sig ut till sina köpare. Takten höjs allt eftersom och nu är det fullt möjligt även för den enskilde bilköparen, inte bara storkunder, att köpa en gaskonverterad V70.

– Vi är oerhört glada att produktionen i vår anläggning kommit igång. Vi ligger visserligen ett halvår efter den ursprungliga affärsplanen, men nu är vi är på plats på samma fabriksområde som Volvo Personvagnar. Vi räknar med att vara uppe i full produktion inom några veckor. Vi är ett 30-tal anställda idag och vi har stora möjligheter att bygga ut kapaciteten. Det känns som att det var värt förseningen, säger AFV:s vd Dan Blomberg.

Den gasdrivna Volvon är helt integrerad i Volvos produktutbud och på service- och verkstadssidan har den tekniska personalen utbildats för att kunna handskas med gasversionen.   Garantier, försäkringar och finansiering sköts genom Volvohandelns ordinarie kanaler. Men riktigt som en vanlig V70 är den ändå inte. Den kan lasta cirka 500 kilo och gastankarna inkräktar en hel del på lastutrymmet. Lastgolvet höjs med 15 centimeter för att få plats med gastankarna som innehåller gas för 30 mils körning. Den ordinarie bensintanken lämnas orörd vilket medför att räckvidden blir lång – drygt 100 mil. Med en 2,5-liters 231 hästars lättrycksturbomotor blir V70 Bi Fuel AFV en förmånlig tjänstebil med 40 procent sänkt förmånsvärde.

Inledningsvis erbjuds gaskonverteringen endast i kombination med bensinmotorn, detta för att kunna erbjuda 3 000 mils serviceintervaller istället för 1 500 mil. Rekommenderat pris är 319 900 kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!