100331-volvo-v70-adac

Volvo V70 Drive prisas i tyskt test

Volvo V70 1,6D Drive har tagit en stor skalp i Tyskland. Bilägarorganisationen ADAC ger V70 fem stjärnor i sitt årliga ecotest. Därmed är V70 den första bilen någonsin som får toppbetyget trots att den drivs med ett konventionellt drivmedel.

Trots sin relativt konventionella dieselmotor kammar Volvo V70 1,6D Drive hem full pott i ADAC:s miljötest, och den gör det som första dieselbil någonsin. Fram tills nu har endast två hybridbilar samt VW Passat Ecofuel fått maximala fem stjärnor av ADAC.

– Detta visar att det fortfarande finns stora möjligheter att göra konventionella bilar miljövänliga. Det visar också att även större bilar kan vara mycket rena och ekonomiska, säger Thomas Burkhardt på ADAC.

Med ett testvärde på 0,497 liter per mil och 131,1 gram koldioxid per kilometer är V70 bäst i sin klass och petar ned Mercedes E 200 CDI BlueEFFICIENCY till andraplatsen. ADAC gör egna mätningar av 1 000 bilmodellers förbrukning och utsläpp. Testerna genomförs under realistiska former och bilmodellerna som deltar bedöms efter flera parametrar. Förutom koldioxid- och partikelutsläpp testas exempelvis även klimatanläggningens effektivitet.

Även i Teknikens Världs tester har V70 1,6D Drive klarat sig bra. Den lilla PSA-dieseln ger inga hisnande fartresurser men förbrukningen har imponerat. Läs tester och provkörningar via länkarna nedan.

Läs mer

Test

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!