080508-volvo-v70-r-design

Volvo V70 erbjuds med R-design

Nya Volvo V70 blir femte Volvo-modellen att erbjudas med det sportbetonade och fabriksmonterade tillvalspaketet R-design. Det innebär bland annat 18-tumsfälgar, kromade ändrör, sportchassi och sportstolar.

Herrgårdsvagnen Volvo V70 ses mest som praktisk, säker och skandinaviskt elegant. Med R-designpaketet som nu finns tillgängligt till bilen vill Volvo få sin storsäljare mer passionerad, extrovert och utmanande.

– Allt fler kunder efterfrågar bilar som uttrycker individuell smak och stil. Därför har Volvo Personvagnar tagit fram tillvalspaketet R-design som adderar en förfinad, sportig ”look” till övriga attraktiva egenskaper hos våra produkter, säger Gerry Keaney, Senior Vice President, Marketing, Sales and Customer Service vid Volvo Personvagnar.

R-designpaketet till Volvo V70 innehåller en lång rad utrustningsdetaljer om ska göra bilen mer iögonfallande. Exempel på sådana detaljer är backspegelkåpor och grilldetaljer i ”silk metal”-finish, 90-millimetersändrör i krom och specialdesignade femekrade 18-tums aluminiumfälgar. Invändigt är det i första hand de strama, sportiga läderstolarna i svart och nordiskt sval ”ceramic light” som drar till sig uppmärksamheten – tillsammans med de många aluminiumdetaljerna. Från instrumentpanelens aluminiuminlägg, vidare till mittkonsolen och dörrsidorna, sprider sig ett infräst cirkelformat dekormönster som ringar på vattnet.

– Dekormönstret i aluminiumdetaljerna ger interiören en mycket speciell, modern karaktär. Mönstret symboliserar hur den dynamiska R-designen genomsyrar hela bilen, och länkar samman både med stolarnas räfflade ytor och exteriörens många detaljer i ”silk metal”-finish, säger Maria Thunberg, ansvarig för Colour & Trim, Volvo V70 R-design.

R-designpaketet erbjuder också ett sportchassi för mer körglädje och hög kontroll i varje situation. Sportchassit har optimerats med hjälp av bland annat styvare krängningshämmare och bussningar samt lägre markfrigång för en mer direkt vägkontakt och en mer responsiv och belönande styrning. 

– Den stora utmaningen med detta R-designchassit har varit att kombinera tydlig körglädje med Volvos erkänt trygga egenskaper i dåliga vägförhållanden som kraftigt regn eller snö. Jag är dock övertygad om att vi har hittat rätt balans, säger Ekkehard Schwartz, Vice President Chassis and Vehicle Dynamics.

Volvo V70 R-design innehåller följande:

Grill i ”silk metal”-finish med R-designemblem. 

Dimljusdekor fram i ”silk metal”-finish. 

Backspegelkåpor i ”silk metal”-finish. 

Femekrade 18-tums aluminiumfälgar – Cratus. 

Svartanodiserade fönsterlister i aluminium. 

Bakluckespoiler i samma färg som karossen. 

Kromade synliga slutrör, 90 mm i diameter, 

Bakre färganpassad stötfångare med svart insert. 

Sportchassi, sänkt 20 mm fram och 15 mm bak. 

11 exteriörlacker att välja mellan. 

Sportstolar förstärkta med extra skum i säte och ryggstöd för en stabilitet och komfort. 

Kombiinstrument med R-designunik blå tavla. 

Sportratt med perforerat läder och R-designemblem. 

Sportpedaler i aluminium. 

Klädsel i smooth-läder med färgkombinationen off-black och ”ceramic light” samt präglat R-designemblem i ryggstöden. 

Specialdesignad mittkonsol och unikt dekormönster. 

Växelväljare i perforerat läder.

Off-black sportmattor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!