110503-volvo-s80-v70-2012

Volvo V70 R-Design och S80 Executive ansiktslyfts

Volvo jobbar vidare med föryngringen av sina största modeller. Nyligen presenterades V70 och S80 i uppdaterade utföranden och nu har turen kommit till bilarna i R-Design- och Executive-utförande.

Teknikensvarld.se blev först i världen med att kunna visa bilder på nya ansiktslyfta Volvo V70. Tack vare en uppmärksam läsare som lyckats ladda ned bilder från Volvos holländska sajt kunde vi också visa bilder på nya V70 R-Design. Nu har Volvo tagit över initiativet och släpper officiella bilder och berättar vad som är nytt på V70 R-Design och S80 Executive.

Nyheterna på V70 R-Design avhandlas snabbt. R-Designbilarna får helt enkelt samma nyheter som de vanliga V70-bilarna men särskiljer sig en aning genom ytterbackspeglar med borstade aluminiumhöljen och en unik, diamantskuren 18-tumsfälg som kallas Ixion. På insidan finns läderklädslar med sömmar i off black och svarta golvmattor med kontrasterande stickning. R-Designpaketet kan väljas till alla V70-bilar oavsett motor.

S80 Executive har fått samma nyheter som övriga V70- och S80-modeller, till exempel de nya backspeglarna med integrerade blinkers och nya strålkastare med aktiva xenonljus som tillval. Men eftersom S80 Executive ska vara lite finare än alla andra Volvo-bilar blir den nu först med att få överdelen på instrumentpanelen i läderutförande. Denna kan fås i espressobrunt eller off black. Som tidigare finns ventilerade säten i läder med massagefunktion, dörrpaneler i läder, integrerad analog klocka i instrumentpanelen och förvaringsfack i mittkonsolen av aluminium. Extra tjocka mattor och möjligheten att få kylskåp med en uppsättning kristallglas i baksätet ska ytterligare bidra till känsla av skandinavisk lyx.

Den största nyheten med uppdateringen av V70 och S80 är dock det nya infotainmentsystemet Volvo Sensus. Den tidigare lite osmidiga lösningen med två skärmar har ersatts av ett system som visar all information på en femtums eller sjutums färgskärm i mittkonsolens övre del. Detta gör inte bara att inredningen har blivit snyggare utan även att det blir lättare att styra bilens funktioner. Genom att trycka en gång på knappen ”My Car” i mittkonsolen får man tillgång till en mängd olika inställningar, till exempel City Safety, kollisionsvarning, Pedestrian Detection, Driver Alert, aktiv farthållare, belysning, dörrspeglar, klimatanläggning, centrallås och stereo. Om man väljer ett multimediasystem levereras Sensus med den större sjutumsskärmen som också visar information och bilder från navigationssystemet, telefonen, backkameran, panoramakameran, DVD-spelaren och digital-TV med mera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!