Volvo V90 årets bil i Skottland

Volvo V90 – en kombi utöver det vanliga tycker skottarna och utser den till årets bil.

För två veckor sedan berättade vi att Volvo utsetts till årets bilmärke av brittiska Carbuyer och Alphr som tillsammans driver utmärkelsen Car Tech Awards. Säkerhetsfilosofi och infotainmentsystem prisades liksom arbetet med autonom körning. Nu slår Volvo strike på nytt på de brittiska öarna då Volvo V90 har utsetts till årets bil i Skottland.

Stephen Park, presidenten för Association of Scottish Motoring Writers som delar ut priset, menar att Volvo V90 är en bil utöver det vanliga och som drar nya riktlinjer på kombimarknaden.

V90 lyckas kombinera Volvos tradition som familjebil med uppseendeväckande design, avancerad teknik, säkerhet och en av de bästa kupémiljöerna på bilmarknaden, menar juryn.

Förutom att ta hem totalsegern tog V90 även hem titeln som årets kombi. Att den skotska juryn gillar Volvo har bevisats förr. Förra året vann nya XC90 suvklassen och den gamla versionen blev årets bil i Skottland 2003.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!