Volvo V90 utsedd till världens bästa kombi

De nya Volvo-modellerna fortsätter att slå strike på jurymedlemmar. Nu har bilmagasinet Top Gear utsett V90 till världens bästa kombi.

I går kunde vi berätta att Volvo XC90 T8 Twin Engine utsetts till årets miljöbil av Professional Driver. En av raden utmärkelser som Volvo har kammat hem för 90-modellerna och XC90.

Ett delpris utdelat av en branschtidning för yrkeschaufförer på de brittiska öarna… är det något att skriva hem om, muttrar du? Jo, totalt har nämligen XC90 kammat hem över tio olika brittiska priser, då förstår man verkligen hur mycket britterna gillar modellen.

Och det tar inte slut för Volvos del. Nu har enligt Volvo i Storbritannien bilmagasinet Top Gear utsett V90 till världens bästa kombi genom att låta den vinna kombiklassen i sin utmärkelse "Best Cars in the World". Design, motorer, köregenskaper och inredning prisas av juryn liksom uppkoppling.

– På något sätt lyckas V90 vara motgiftet 2016 års besatthet av total uppkoppling och omedelbar tillfredsställelse genom att vara just totalt uppkopplad och ge direkt tillfredsställelse, menar tidningen.

Volvo V90 har tidigare i år utsetts till årets bil i Skottland.

Vi själva provkörde Volvo V90 i nummer 15/2016 och i nummer 20/2016 ställde vi modellen mot utmanare från Audi, BMW och Volkswagen för att se om den levde upp till rollen som "premium-utmanare".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!