Volvo XC90 Excellence blir ännu lyxigare med Lounge Console

Volvo slänger ut den främre passagerarstolen och skapar en lyxig och avkopplande miljö för den upptagne företagsledaren.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I förra veckan visade Volvo upp en lyxigare version av nya XC90, tilläggsnamnet "Excellence" innebär bland annat fyra separata fåtöljer, extra benutrymme bak och ännu finare materialval.

Nu visar Volvo upp en ännu lyxigare version för upptagna företagsledare och statschefer, XC90 Excellence Lounge Console.

Den främre passagerarstolen har slopats till fördel för en fotpall. Utöver fotstöd agerar pallen även förvaring för exempelvis ett extra par skor, som matbord och tv. Ur pallen kan nämligen en 17-tumsskärm fällas upp, en skärm som även kan fällas mot baksätespassageraren för att agera matbord eller sminkbord med spegel och belysning.

I mittkonsolen finns utrymme för bland annat klockor och liknande. Bakom nackstödet på förarstolen har Volvo monterat en liten avskiljningsskärm för att ge baksätespassageraren lite egentid.

– Människor med en hektisk livsstil som går från möte till möte behöver lite utrymme, lite lyxtid och möjlighet att koppla av innan nästa engagemang. Det är detta Lounge Console är utformad för att underlätta, säger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo.

Volvos nya "Lounge Console" må vara unik på marknaden i dag, men tidigare har vi sett liknande lösningar på bilar som bland annat Mazda 323F samt Peugeot 1007. I de bilarna fälls den främre passagerarstolen ihop för att agera fotpall eller bord, kanske inte lika sofistikerat som i nya XC90 men grundfunktionen är inget nytt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!