Volvo visar mer av nya V40 och XC40

Volvo har blivit mer digitala och passar på att ”teasa” mer av nästa generation V40 och kommande lillsuven XC40. Här är dagens omgång bilder.

I förra veckan överraskade Volvo oss alla genom att publicera en bild på en Mustang-liknande front tillhörande nya V40, eller syskonbilen XC40. På deras nyskapade Snapchat-konto publicerade de ytterligare bilder och nu i dag har nästa laddning bilder kommit.

De nya bilderna, som har ett udda format på grund av Snapchat, visar olika detaljer på bilen och vi får för första gången se bakänden som visar en kraftigt framåtlutad bakruta à la nya V90. Dessutom får vi se drivlinan och hjulupphängningarna på en gemensam bild. Det ser ut att vara en elektrifierad drivlina som skådas, med elmotorn fram och batterier längs kardantunneln.

Att det rör sig om en konceptbil är mer eller mindre tydligt med hänsyn av vänster ytterbackspegel som vi får se från ovan. En produktionsbil kommer sannolikt inte att ha den formen på en backspegel.

På onsdag har Volvo premiärvisning av nya V40 och XC40 på Hisingen i Göteborg. Teknikens Värld är på plats vid avtäckningen av konceptbilarna så håll utkik på teknikensvarld.se under onsdagen för att inte gå miste om något.

Nya V40 och syskonbilen XC40, som är suv-versionen, byggs på Volvos nya CMA-plattform för golfklasstora bilar. Plattformen är designad och utvecklad på CEVT i Göteborg tillsammans med Geely. Den kommer även att bilda bas för kinesiska Geely-modeller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!