Volvo Concept Coupé

Volvo visar snyggaste bilen i Japan

När Volvo drar till Japan gör man det med stil. Man tar nämligen med sig det snyggaste företaget visat upp på bra länge – Concept Coupé.

För första gången på sju år ska Volvo ha en monter på bilsalongen i Tokyo, som i år öppnar dörrarna för besökare i nästa vecka.

 Huvudrollen i Volvos monter kommer inget mindre än Concept Coupé att vara, den vackra konceptbil som var en av de absolut mest uppmärksammade bilarna på Frankfurtsalongen tidigare i höst. Att döma av tidigare kommentarer här på teknikensvarld.se och bilsajter runt om i världen har Volvo, med nye designchefen Thomas Ingenlath i spetsen, skapat en bil med mycket habegär. Helt enkelt det snyggaste från Hisingen på länge. Kanske någonsin, eller vad tycker du?

Det är alltså den bilen som ska visas upp för japanerna nästa vecka. Volvo väljer med andra ord inte bilsalongen i Los Angeles som löper parallellt med den i Tokyo. Anledningarna till det lär vara närheten till Volvos andra hemmamarknad, tillika ägarens hemmaland, Kina samt att den amerikanska marknaden sviktar, åtminstone för Volvo. Men även Japan är en viktig marknad och nya V40 har redan tagits emot väl.

 Sedan får vi inte glömma att Concept Coupé är en första inblick i hur nya XC90 ser ut. Sett ur det perspektivet kanske Los Angeles vore en bättre plats att visa upp konceptet på.

Alla bilder på Concept Coupé kan du njuta av nedan. Vill du fördjupa dig i bilen är det bara att klicka dig vidare via länkarna nedanför bildgalleriet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet