Foto: Erik Andrén (illustration)

Volvo XC20 lurar runt hörnet

Trenden med kompaktare suv- och crossoverbilar växer sig starkare och Volvo Cars utnyttjar tillfället med nyutvecklad plattformsteknik samt elektrifierade drivlinor. Snart kan lilla Volvo XC20 stå på din uppfart.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Flödet av nya bilmodeller som kommer från Volvo Cars för närvarande kan enklast beskrivas som en ketchupeffekt. Efter flertalet tunga och kostsamma investeringar börjar avknoppningarna komma i allt raskare takt. Först ut var XC90 som byggde på helt ny teknik och plattformstänkande. Dessa idéer omvandlades och stöptes om till senast ut i raden från Göteborg – folkkombin Volvo V60. Trots helt olika storlekar baseras såväl stor- som mellanklassare på plattformen SPA, Scalable Product Architecture.

Precis på samma vis kommer Geely-koncernerns gemensamma byggkonstruktion CMA, Compact Modular Architecture, att bilda bas för de olika bilföretagens mindre bilmodeller. Nya Volvo XC40 är först ut med denna teknik, borta i Kina skruvas redan koncernkusinen Lynk & Co 01 och Lynk & Co 02 samman enligt liknande princip.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!