Foto: Volvo

Volvo XC40 ärver säkerhetsfunktioner från sina suv-syskon

Premiären för Volvos nya suv i det lilla segmenten, XC40, närmar sig allt mer. Och nu har vi fått ytterligare information om den kommande modellen – nämligen om dess säkerhetsfunktioner.

Säkerhet är något av Volvos signum och även om vi inte fått se nya XC40 ännu (den presenteras senare i höst) så vet vi numera vad den kommer att erbjuda i säkerhetsväg.

Volvo har höga ambitioner.

”XC40 är vår första bil i det här snabbväxande segmentet. Den har ett tydligt fokus på dagens hektiska stadsmiljö. Den nya SUV:en bygger vidare på Volvos arv som ledande på säkerhetsområdet och förenar högsta möjliga säkerhetsstandard med ett användarvänligt gränssnitt och bekväma uppkopplade tjänster”, säger Volvos vd och koncernchef, Håkan Samuelsson, i ett pressmeddelande.

Nya XC40 gör som nyss lanserade XC60 och ärver säkerhetsteknik från båda sina större suv-syskon. XC40 utrustas bland annat med Volvos Pilot Assist för semiautonom körning, avkörningsbegränsare, den senaste generationens City Safe-system, Cross Traffic Alert med autobroms som varnar för korsande trafik, samt en 360-graders kamera som ska underlätta vid parkering.

Enligt Volvo själva har även all skärminteraktion i XC40 optimerats med fokus på ”säkerhet, enkelhet och effektivitet för att underlätta aktiv stadskörning”.

XC40 får likt XC60 och XC90

 infotainmentsystemet Sensus som styrs via en pekskärm i mittkonsolen.Och apropå förarmiljö.I videon nedan kan du se hur Volvos-designers tänkt när de utformat nya XC40:s interiör. Tyvärr får vi inte se några bilder inifrån den färdiga bilen, men klippet ger en hint om vilka smarta lösningar vi kan förvänta oss av XC40. Exempelvis nämns en laddplats för mobiltelefoner (induktiv laddning) och fack i dörrsidorna med plats för en laptop eller surfplatta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!