Volvo XC60 börjar tillverkas i Kina

Efter årsskiftet börjar Volvo tillverka XC60 i den nya fabriken i kinesiska Chengdu. Tack vare lokal tillverkning kommer det kinesiska priset på XC60 sjunka med en fjärdedel.

Från och med nästa år blir Volvos Gent-fabrik delvis avlastad då man inte längre ska tillverka XC60 för export till den kinesiska marknaden. Med början nästa år ska Volvos nyöppnade sammansättningsfabrik i Chengdu bygga XC60 för försäljning på den kinesiska marknaden.

 i Chengdu byggs redan S60L men XC60 blir den första Volvo-suven att tillverkas i Kina. Tack vare den lokala tillverkningen beräknas Volvo kunna sänka priserna på XC60 med omkring 25 procent. XC60 säljs i dag med T5 som minsta motoralternativ med ett pris på 389 900 yuan, motsvarande 450 000 kronor.

 XC60 kommer troligtvis att få sällskap av en ny suv inom kort. När, eller om, XC40 lanseras kommer även den att tillverkas i Chengdu.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!