090707-volvo-xc60-rdesign

Volvo XC60 nu med R-Design

Nu kan Volvos lilla terrängvagn fås i ett mindre terrängdugligt utförande. Med R-Design får XC60 ett tuffare utseende, kvickare styrning och hårdare chassi.

Precis som sitt större syskon XC90 kan Volvos ”lilla” suv nu fås i ett lite sportigare utförande. Volvo har som bekant lagt ned utvecklingen av sina R-modeller, men R:et finns fortfarande kvar och kan från och med nu sättas på nästan alla av Volvos modeller. På XC60 innebär R:et bland annat ett sportigare chassi och mer direkt styrning.

Utvändigt känns R-modellen genast igen. Den tydligaste förändringen är att hela bilen har lackerats, det vill säga att även de nedersta delarna är färganpassade med resten av karossen i stället för att ha sin vanliga mattsvarta färg. Andra kännetecken är sidobackspeglar, lister och dekorer i borstad aluminium, hasplåtar och dubbla avgasutblås i krom. Fälgmodellen som är unik för R-modellerna kallas Cactus och är 18 tum stora i standardutförande. Som tillval kan de fås i 20 tumsutförande.

XC60 med R-Design kanske ser en aning lägre ut än vanliga XC60, men det är bara en synvilla orsakad av den nedlackerade karossen. R-Designchassit är styvare, kraftigare dämpat och lovar piggare köregenskaper, men det är lika högt fjädrat som det vanliga chassit. Den nya direktstyrda styrväxeln ska också bidra till ett mer alert uppträdande på vägen. En snabbare responstid ska ge föraren bättre kontakt med bil och vägbana.

Även invändigt hittas en hel del aluminiumdetaljer, bland annat i ratten, dörrlisterna och i den svävande mittkonsolen. R-Design-paketet innefattar dessutom sportpedaler i borstad aluminium med gummiinlägg. Vi får ännu inte se några bilder på interiören men mittkonsolen ska enligt Volvo ha en cirkelformad ljus dekor som expanderar utåt. Mönstret går igen på de tvåfärgade stolarna snedrandiga partier. Stolarna kan för övrigt fås i två färgkombinationer; med antingen soft beige eller off black som dominerande kulörer.

R-Design-paketet till XC60 innefattar:

Exteriört:

Grill i silk metal finish med R-Designemblem

Dimljusdekor fram i silk metal finish

Backspegelkåpor i silk metal finish

Femekrade 18 tums aluminiumfälgar - Cratus (20 tum som tillval)

Tröskeldekor med aluminiumlook

Bakluckespoiler i samma färg som karossen

Dubbla kromade synliga slutrör

Bakre färganpassad stötfångare med svart insert

Bakre kromad hasplåt med svart mesh

Sportchassi med styvare sättning

7 exteriörlacker att välja mellan, däribland den R-Designunika färgen Passion red

Interiört:

Sportstolar förstärkta med extra skum i två hårdhetslägen i säte och ryggstöd för extra stabilitet och komfort vid kurvtagning

Unik klädsel i smooth-läder i två med färgkombinationer: off-black med soft beige inlägg eller vice versa, samt präglat R-Designemblem i ryggstöden

Präglat emblem R-Design i framstolarnas ryggstöd

Kombiinstrument (Watch Dials) med R-Designunik blå tavla

Sportratt med perforerat läder och R-Designemblem

Sportpedaler i aluminium

Specialdesignad mittkonsol och unikt dekormönster

Växelväljare i perforerat läder

Off-black sportmattor

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!