Foto: Illustration: X-Tomi Design

Volvo XC60 Polestar kan få tyskarna att svettas

Nya Volvo XC60 i all ära, men en prestandaversion à la Polestar vore något som skulle kunna sätta Volvo på kartan ordentligt.

När nya Volvo XC60 presenterades i förra veckan blev bilen, sett med svenska ögon, den självklara höjdpunkten på bilsalongen i Genève. Även i utlandet blev den omtalad och flitigt visad, men än mer skulle XC60 förmodligen synas i utländsk media om Volvo sjösatte en XC60 Polestar.

Tyvärr finns ingen sådan prestandamodell och om det blir av återstår att se. Av 90-serien är det sagt att det ska komma rejäla Polestar-varianter, då med elektrifierad drivlina för att kompensera cylinderbortfallet.

Denna snygga illustration kommer från ungraren X-Tomi Design, vem annars, och visar hur en XC60 Polestar skulle kunna se ut. Förhoppningsvis får bilden de styrande på Volvo att tänka i dessa banor, om de inte redan gör det.

En XC60 Polestar skulle vara en utmärkt svensk konkurrent till 354 hästkrafter starka Audi SQ5 och 367 hästkrafter starka Mercedes-AMG GLC 43 4Matic.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!