101119-volvo-xc60-2011 Foto: Filmpoint

Volvo XC60 uppdateras med ny teknik

Nu uppdateras mellansuven XC60 med en drös teknik som debuterade i Volvo S/V60. Största nyheten är Pedestrian Detection medan den mindre nyheten är samma infotainmentsystem som S/V60.

När Volvo XC60 lanserades 2008 presenterades den som Volvos säkraste bil någonsin. När nya S60 och V60 kom i år förlorade den dock sitt epitet. Men nu uppdateras XC60 för att komma upp i samma nivå som de mindre syskonen. Från och med slutet av november går det att få sin XC60 med det uppmärksammade säkerhetssystemet Pedestrian Detection med full autobroms. Systemet är en supportfunktion som ska hjälpa föraren att upptäcka farligheter och kan också gripa in och bromsa bilen men det har blivit mest uppmärksammat för att inte fungera i de mest pinsamma situationer – inför ögonen på världspressen.

En annan nyhet för XC60 är att bilar med automatlåda kan fås med senaste versionen av Adaptive Cruise Control (ACC) som automatiskt håller avståndet till framförvarande bil. Nyheten är att systemet även fungerar ända ned till stillastående. Ytterligare en nyhet i tillvalslistan är en kamera i grillen som ger 180 graders synfält i kostningar. Kamerabilden visas på skärmen i mittkonsolen.

Det för oss in på den sista nyheten – ett nytt infotainmentsystem. XC60 uppdateras med samma system som i S/V60. Det gamla systemet är informationen var uppdelad i en stor skärm och en liten mindre ovanpå instrumentpanelen byts mot ett där informationen visas enhetligt på en fem- eller sjutumsskärm på mittkonsolen. Alla funktioner i stereon, navigationen, telefonen med mera styrs via knappar på ratten eller kontroller placerade under skärmen.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!