Volvo XC90 prisad på nytt

Volvo XC90 har hyllats båda här och där sedan debuten 2015. Och det slutar inte. Nu har XC90 T8 Twin Engine prisats av yrkeschaufförer i Storbritannien.

Det börjar nästan bli tjatigt men nu har Volvo kammat hem ytterligare en utmärkelse. Såväl S90 och V90 som Volvo XC90 har vunnit en handfull titlar, den sist nämnda har tidigare utsetts till årets suv i USA, årets kvinnobil och även vunnit Teknikens Världs Stora Bilpris. Nu har Volvo XC90 T8 Twin Engine dessutom utsetts till årets miljöbil av Professional Driver, en brittisk tidning för yrkeschaufförer. Klassen omfattar bilar som har ett koldioxidutsläpp under 70 gram per km.

– Volvo XC90 T8 Twin Engine kombinerar lyx, låga driftskostnader och ett bra chaufförprogram, säger tidningen chefredaktör Mark Bursa.

Programmet omfattar bland annat service, identisk ersättningsbil under tre år eller 16 000 mil men erbjuder även en ett paket för de som kör upp till 8 000 mil per år.

Totalsegraren av titeln blev BMW 730d.

Förra året utsåg samma jury Volvo XC90 D5 AWD Inscription till årets lyxsuv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!