Nya Volvo XC90 R-Design officiell

Årets största svenska bilnyhet blir nu lite sportigare. Bara några veckor efter XC90-avtäckningen presenteras Volvo XC90 med R-Design.

Tidigare i veckan läckte en suddig bild på XC90 med R-Design ut på nätet men nu är det äkta vara som gäller. Volvo presenterar nu R-Design-versionen av nya XC90 och det rör sig som tidigare inte om en vässad sportmodell utan endast om ett utrustningspaket som får XC90 att se lite sportigare ut.

I fronten syns R-Design-paketet på grillen och frontspoilern som får större luftintag. Fönsterramarna i silkesmatt metall, dubbla infällda avgasutblås , backspegelkåpor i matt silver och blanka detaljer på taket särskiljer också R-Design-modellen. R-Design-fälgar i två olika designer och 20- eller 22-tum finns att välja mellan.

På insidan märks R-Designen i form av sportstolar klädda i nubuck och perforerat läder, ratt klädd i perforerat läder, ny växelspaksknopp, nya pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Instrumenteringen får dessutom ett särskilt R-Design-tema. Även på nyckelklumpen ska man kunna se att man har en R-Design-bil.

R-Design blir ett av fyra utrustningsalternativ till nya XC90, utöver Kinetic (erbjuds ej i Sverige), Momentum och Inscription.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!