Foto: Andreas Libell

Volvo XC90 utsedd till årets tjänstebil i Tyskland

Nya Volvo XC90 har plockat hem en fin titel i billandet Tyskland. I klassen stora suvar utsågs den nämligen till årets tjänstebil 2015.

Volvos nya generation XC90 möter lovord nästan överallt. Nu har modellen dessutom plockat hem en tung titel som visar att Volvo kan vara på rätt spår med sin nya satsning, både teknik- och designmässigt.

Tyska branschtidningen Firmenauto och bilinspektionsfirman Dekra har, tillsammans med 270 tjänstebilsansvariga på företag runt om i Tyskland, testat och granskat 63 olika bilar i elva olika klasser. Baserat på köregenskaper, komfort och kostnadseffektivitet delade de 270 tjänstebilsansvariga ut poäng till respektive bilmodell.

I klassen stora suvar placerade sig Volvo XC90 D5 AWD främst, framför inhemska alternativ från Audi, BMW och Mercedes, märken som Volvo tydligt har tagit sikte mot.

– Detta tidiga erkännande av attraktionskraft och relevans för nya XC90 hos tjänstebilsförare och tjänstebilsansvariga på Europas största och kanske mest konkurrensutsatta marknad, ger oss en stor tilltro till att denna modell blir en stor favorit hos tjänstebilsförare i Europa, säger Bernard Bradley, ansvarig för Global Commercial Operations på Volvo Car Group.

Som du ser på bilden ovan vankas det test av nya Volvo XC90. På torsdag denna vecka (7 maj) kan du läsa Sveriges första, djupdykande test i nya numret (11/2015) av Teknikens Värld. Missa inte det! I väntan på testet kan du ögna igenom vår digra provkörning (där det även finns film).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!