Volvo Concept Estate Coupé Foto: Glenn Lindberg

Volvos läckra konceptbilar visas i Sverige i helgen

Volvos tre senaste konceptbilar ska under helgen visas upp för allmänheten i Stockholm och Uppsala.

De tre senaste konceptbilarna från Volvo kommer under helgen att visas upp i samband med Upplands Motors 50-årsjubileum. Koncepten ger en försmak av hur kommande bilar från Volvo kan komma att se ut och detta är första gången de visas för allmänheten i Sverige.

Mannen bakom de tre konceptbilarna är Volvos designchef Thomas Ingenlath som tidigare arbetat hos Volkswagen. Drygt ett år efter att Volvo värvat honom visades Volvo Concept Coupé upp på bilsalongen i Frankfurt i augusti förra året, följd av Concept XC Coupé på bilsalongen i Detroit och Concept Estate på bilsalongen i Genève i år.

Samtliga konceptbilar har mottagit en rad tunga utmärkelser på respektive bilsalonger så Thomas Ingenlath lär minst sagt känna sig nöjd. Bilarna visas dock inte upp i samma butik utan är fördelade på tre av Upplands Motors butiker. Concept Coupé visas i butiken i Uppsala, Concept Estate i Hammarby Sjöstad och Concept XC Coupé i Butiken i Kista.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!