VW BUDD-e är Concept Truck of the Year

Det årliga priset Concept Truck of the Year delades ut i veckan - och gick till en nytolkning av en klassiker, nämligen Volkswagen BUDD-e Concept.
Mattias Skantze

I januari delades priset Truck of the Year 2016 ut i samband med bilsalongen i Detroit - ett pris som gick till Volvo XC90. Nu har ett liknande pris delats ut, nämligen Concept Truck of the Year 2016. Denna gången var det dock Volkswagen som fick äran, tack vare Volkswagen BUDD-e Concept.

Konceptet BUDD-e är en nytolkning av den legendariska folkabussen, men BUDD-e är helt eldriven. Två elmotorer ger konceptet hela 317 hästkrafter och en räckvidd på drygt 53 mil. Funktionerna i bilen styrs mycket av röstkommandon och handrörelser. Mer om bilen här.

Produktionsvarianten av BUDD-e är förväntad att dyka upp till 2020 och kommer då att vara den första helt eldrivna minibussen på marknaden. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!