060810_vw_limo Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

VW bygger limousine av Phaeton

Volkswagen Phaeton är - förutom Bentleymodellerna - det lyxigaste i Volkswagenkoncernen. Nu kommer den i större form, nämligen som limousine fullsmetad med lyx och den blir dessutom världens första fyrhjulsdrivna limousine.

När Volkswagen Phaeton får tilläggsnamnet Lounge blir den 6,8 meter lång vilket gör den 1,8 meter längre än den vanliga Phaeton. Den är inredd med ljust skinn och något mörkare trädetaljer. Fem personer plus förare kan ta plats i Loungen och fyra av dem går in i baksätet. 

Högsta komfort gäller självklart i ett bygge som det här. Samtliga sex stolar kan ställas in extremt individuellt och klimatanläggningen kan delas i sex zoner, en för varje plats.

Det finns möjlighet att koppla in sin MP3-spelare, DVD med fyra skärmar, kylare i glashållarna och i bakluckan sitter en dator som är kopplad till ett trådlöst tangentbord och en trådlös mus. Via UMTS uppkoppling kan du sedan surfa direkt från bilen.

Totalt väger ekipaget 3,5 ton och för att driva det framåt krävs en W12 med 420 hk som dessutom driver på alla fyra hjulen vilket gör den till världens första fyrhjulsdrivna limousine.

Till en början kommer VW Phaeton Lounge bara till USA men finns efterfrågan kommer den säkerligen till Europa också. Pris har inte angetts.    

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!