070316_vwphaeton

VW finjusterar Phaeton

Den ultimata lyxlimpan, från Volkswagen alltså, uppdateras milt till sommaren. Phaeton får ny teknisk utrustning och ny dieselmotor.

Den stora nyheten med uppdaterade Phaeton är faktiskt en förminskning. Monsterdieseln V10 TDI har redan utgått och dagens V6 TDI ersätts av en förfinad motor med samma namn. En effekt på 233 hästkrafter och 450 Nm borde räcka för de flestas behov. Phaeton V6 TDI når 100 km/h på 8,8 sekunder och toppar 236 km/h. Trots goda prestanda stannar snittförbrukningen på 0,96 l/mil.

Utbudet av bensinmotorer lämnas orört. De tre alternativen är: 3,2 V6 (241 hk), 4,2 V8 (335 hk) och 6,0 W12 (450 hk). 

Bilens design lämnas i princip också orörd. Kännare noterar ny kromlist i fronten och de nya strålkastarna med LED-ljus som kan användas på dagen och bi-xenonstrålkastare som kommer till pass när mörkret faller.

Andra nya tekniska funktioner är ”Front Assist”, ett system som automatiskt tar ner farten om bilen närmar sig något långsamt eller stillastående och ”Side Assist” som varnar för objekt i döda vinkeln. Navigationssystemet är numera dvd-baserat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!