081204-scirocco-studie-r

VW Scirocco Studie R – nya R20T?

VW Scirocco har snabbt blivit en favorit hos stylingfirmor världen över. Nu vill VW själva vara med och leka och visar därför Scirocco Studie R. Är detta en förhandstitt på Scirocco R20T månne?

På den annars något slätstrukna bilsalongen i Bologna som öppnades i går höjer Volkswagen temperaturen med sin Studie R-version av Scirocco. Ni som kan ert bilalfabet förstår genast att det rör sig om en lite hetare Scirocco. Den senaste tiden har det ryktats om en värstingversion av Scirocco som tros få namnet R20T, en bil som lär ersätta Golf R32 när den tros komma under senare delen av nästa år.

Scirocco Studie R kan sägas vara en gatversion av VW:s Nürburgring 24-timmars racer Scirocco GT24. Bilen är visserligen ännu bara en stilstudie, men vi får ändå veta en del om det som gömmer sig under skalet. Studie R drivs av samma 2,0-liters TFSI-motor som sitter i Audi A3, men med fem extra hästkrafter. Scirocco Studie R kan alltså stoltsera med hela 270 hästkrafter under huven. Växlingarna utförs av VW:s dugliga DSG-låda med sex steg. Någon fyrhjulsdrift nämns inte, VW satsar uppenbarligen på låg vikt och maximal körglädje. Fjädringen har styvats upp och ljudet ur de två bakre piporna ska ha optimerats.

De yttre detaljerna utgörs främst av den stora frontspoilern som bär stora likheter med nosen på Scirocco GT24. Motorhuven har fått två stora hål för ventilering och ytterbackspeglarna har lackerats i två kulörer, rött på vänster sida och grönt till höger. En bakre stötfångare med diffuserliknande underdel tillsammans med den stora takspoilern avslutar skapelsen.

Läs mer

Provkörning

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!