090213-vw-nms-skiss

VW skissar på ny mellanklassare

Tyska Volkswagen ska avancera i Nordamerika. En helt ny fabrik är för närvarande under uppförande där man bland annat ska bygga en helt ny mellanklassare. Nu kan vi visa den första skissen på bilen som dessutom skvallrar om VW:s nya designspråk.

 Nu visar Volkswagen den första designskissen som förevisar en helt ny modell. Bilen, som än så länge går under det interna namnet NMS, ska bli något större än nuvarande Passat. NMS kommer dock inte att konkurrera med Passat, då den endast är tänkt för den nordamerikanska marknaden. På skissen kan vi se att NMS får ett betydligt kantigare utseende än nuvarande VW-modeller. De skarpa linjerna och den aggressiva fronten såg vi nyligen på VW:s senaste koncept – den lilla dieselroadstern BlueSport. Båda skvallrar de om att VW-bilarna blir kantigare framöver.

Det finns ännu inte mycket avslöjat kring NMS. Det sägs dock att den ska bjuda på rikligt med benutrymme för baksätespassagerarna, ett stort bagageutrymme och många mugghållare. VW har tidigare bekräftat att NMS ska få koncernens senaste FSI- och TDI-motorer som ska kopplas till, vad vi får förmoda, en ny version av VW:s kritikerhyllade DSG-låda. Produktionen av NMS påbörjas tidigt 2011.

NMS blir den bil som ska leda VW:s Nordamerika-offensiv. Tyskarna har gjort det klart att de har som mål att inom tio år vara världens största biltillverkare. För det krävs det att de blir större på den viktiga USA-marknaden, och då är den nya fabriken i Chattanooga, Tennessee en viktig pusselbit. VW investerar sex miljarder kronor i fabriken som till att börja med ska ha en kapacitet på 150 000 bilar per år. Med hjälp av den nya fabriken ska VW tredubbla sin USA-försäljning till 800 000 bilar per år. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!