070723-vw-ny-budgetbil

VW visar upp ny lågbudgetbil i höst

På bilsalongen i Frankfurt i höst kommer Volkswagen att visa upp sin nya plattform som kommer att stå som grund till en rad olika lågbudgetbilar i framtiden.

Volkswagens chef Martin Winterkorn uttalade nyligen att de inom två till tre år kommer att lansera en ny billig bil för under 80 000 kronor. Denna modell kommer också att fungera som grund till liknande billiga systermodeller fast med Seats och Skodas emblem på huven.

Nu har företagets taletsman Andreas Meurer nyligen sagt att bilen ska vara färdig för marknaden under 2009. Det kommer att vara en liten och effektiv stadsbil som bibehåller Volkswagens ”look and feel”. För att särskilja VW-modellen från motsvarigheterna från Seat och Skoda, så kommer VW-modellen att vara extrautrustad med diverse prylar, bland annat cd-spelare och luftkonditionering.

Till sist ska den nya plattformen generera en helt ny superbillig bil speciellt designad för kraftigt expanderande marknader så som Östeuropa och Indien. Där är det tänkt att den ska konkurrera med andra lågbudgetbilar som Dacia Logan och andra liknande kommande bilar från Nissan och Fiat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!