Vygor Opera

Vygor Opera officiell

I kölvattnet av Porsche Cayenne verkar det som att marknaden för GT-crossovers och lyxsuvar är omättlig, det är i alla fall vad uppstickarna på bilmarknaden Vygor hoppas på.

Den nya biltillverkaren Vygor är en italiensk sportbil, men kanske inte i klassiska termer. Med modellen Opera försöker det Toscana-baserade företaget sig på en coupé-suv och till skillnad från BMW X6 vågar man ha två dörrar och en udda design. 

 Motorn kommer ha mellan 300 och 400 hästkrafter i den 1 500 kilo tunga bilen som även utrustas med fyrhjulsdrift. Såväl inredning och exteriör kan anpassas specifikt efter kundens krav. 

 Tillverkningen är begränsad till 150 bilar som ska konkurrera om kunderna till bland annat Eterniti Hemera som visades upp på Frankfurtsalongen tidigare i år. Exakt datum när det löpande bandet börjar snurra är inte klart. 

 Priset kommer börja på 140 000 euro och stiger därefter beroende på utrustningsnivå. Vygor säger själva att ett antal bilar redan är beställda och att väntetiden på varje bil kommer ta cirka åtta månader. 

 Vad tycker du? Kommentera i fältet här nedanför!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!