W Motors Lykan Supersport

W Motors Lykan Supersport – ännu värre än Hypersport

Libanesiska W Motors ligger inte på latsidan. Kort efter att supersportbilen Lykan Hypersport lanserats presenterar de nästa version som får mer än 1 000 hästkrafter.

Det är inte alltid helt lätt att förstå sig på biltillverkare, nyetablerade W Motors från Libanon visar sig inte vara något undantag. I våras lanserades deras första modell Lykan Hypersport med en 750-hästars boxersexa och då sades det också att bilen skulle lanseras i ett mildare och billigare utförande som skulle kallas Supersport.

 Nu, bara några dagar efter bilsalongen i Dubai där Hypersport ställdes ut, presenterar W Motors sin nästa modell. Och visst kallas den Supersport men den ser inte ut att bli särskilt mycket mildare, tvärtom.

 Supersport ser ut att bygga på samma konstruktion som Hypersport men den från Porsche inköpta boxersexan med dubbelturbo som i Hypersport ger 750 hästkrafter ska i Supersport trimmas till över 1 000 hästar. Vikten ska hållas under 1 000 kilostrecket genom att skala bort all överdådig lyx som finns på Hypersport, till exempel guldsömmarna i inredningen och diamantinläggen i strålkastarna. Därför blir prislappen betydligt lägre än Hypersport som kostar omkring 22 miljoner kronor. Supersport ska bara kosta drygt tio miljoner.

 W Motors har inte offentliggjort några prestandasiffror för Supersport men med tanke på att Hypersport sägs göra 0-100 km/h på 2,8 sekunder och nå 395 km/h som mest borde Supersport bli något alldeles extra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!