051208_lamborghini Foto: Lamborghini

Walter de´Silva Lamborghinis nye designchef

Audigruppens designchef tar nu även över jobbet som designchef för Lamborghini som ingår i Audigruppen. Han kommer samtidigt fortsätta sitt uppdrag som designchef för hela Audigruppen.

Walter de´silva, designchef för Audigruppen - som består av Audi, Seat och Lamborghini - blir ny designchef på Lamborghini samtidigt som han fortsätter sitt uppdrag som designchef för hela gruppen. Från den positionen bestämmer han riktlinjerna för designen på de tre bilmärkena. Men nu tar han över Lamborghini helt och får forma dem helt som han önskar.

- Det är fantastiskt att en sådan mångsidig och prisbelönt italiensk bildesigner nu personligen kommer att hålla i pennan när framtidens Lamborghini-modeller skapas, säger Stephan Winkelmann, koncernchef för Automobili Lamborghini.

de´Silva själv sägs vara mycket nöjd med uppdraget.

- Att få vara med om att ta fram ett så formidabelt fordon är en dröm. Lamborghini som bil är för övrigt också en dröm, säger han.

Nuvarande designchef på Lamborghini, Luc Donckerwolke, går istället till SEAT efter att ha fulländat "sitt" fyrmodellsprogram på Lamborghini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!