Willys AW 380 Berlinetta är en modern Renault Alpine

Många har längtat efter en modern tolkning av klassiska Renault Alpine. Nu är den här! Fast ändå inte. Italienska karossmakaren Carrozzeria Viotti ska bygga en modern tolkning av den brasilianska varianten av Alpine. Snurrigt? Så här ligger det till!

Den obskyra bilfirman Maggiora från Italien har slagit sig ihop med karossbyggaren Carrozzeria Viotti och presenterar nya sportbilen Willys AW 380 Berlinetta. Bilen ska endast byggas i 110 exemplar med början efter årsskiftet och kommer att kosta från 380 000 euro. Bilen, som ska byggas i Turin, drivs av en sexcylindrig 3,8-litersmotor som utvecklar 620 hästkrafter och 830 newtonmeter.

All kraft ska skickas till bakhjulen via en sexväxlad manuell låda och 0-100 km/h ska gå på endast 2,7 sekunder. Toppfarten anges till 340 km/h. De imponerande prestandan är delvis möjliga tack vare att hela karossen tillverkas i kolfiberarmerad plast.

Apropå karossen är det nog många som tycker att den ser bekant ut. Det stämmer. Willys AW 380 Berlinetta är en modern tolkning av Willys Interlagos Berlinetta som byggdes i Brasilien åren 1962-1966. Interlagos var ett licensbygge av klassiska sportbilen Renault Alpine A108. För att göra det hela lite krångligare var det amerikanska Willys-Overland (ja, Willys-Overland som är mest känt för original-Jeepen) som skötte bygget av Interlagos.

Willys AW 380 Berlinetta är alltså något så förvirrat som en italiensk nytolkning av en brasiliansk version av en fransk sportbil som byggdes av en amerikansk bilfirma. Hänger ni med?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!