080928-volvo-varslar-mer

Ytterligare nedskärningar inom Volvo PV

De svarta rubrikerna om Volvo Personvagnar verkar tyvärr inte avta i antal. I somras varslades 2 000 om uppsägning, för två veckor sedan kom uppgifter om ytterligare 900 och så sent i dag rapporterar SVT att detta inte räcker utan att ytterligare 1 000 kan beröras.

Sparpaket efter sparpaket presenteras av Volvo Personvagnar. I juni varslades 1 200 personer om uppsägning plus 300 tjänstemän samt 500 konsulter, totalt 2 000 personer. I mitten av september månad kom nya uppgifter om att ytterligare 900 tjänster ska bort, de flesta i Göteborg i och med nedläggningen av tredje skiftet som träder i kraft i oktober.

I dag presenterar SVT Rapport uppgifter som säger att uppemot ytterligare 1 000 personer kan få gå, de flesta vid fabriken i Torslanda. Uppgifterna har dock inte bekräftats av Volvo Personvagnar ännu.

– Det är inga siffror jag kan bekräfta, säger Maria Bohlin, presschef på Volvo PV till TT.

Samtidigt antyder hon att de nedskärningar som redan trätt i kraft eller ska träda i kraft kanske inte är tillräckliga.

– Vi utesluter ingenting just nu. Jag kan bekräfta att det pågår ett arbete för att se över kostnaderna eftersom marknaden ser ut som den gör. Marknaden är ju väldigt besvärlig för oss, liksom för hela bilbranschen.

Enligt SVT Rapport kan produktionen vid Volvo Personvagnars fabriksanläggning i Torslanda i det närmaste halveras genom det planerade sparpaketet.

– Det är tuffa tider för bilindustrin, tuffa tider för oss på Volvo och på Volvo Torslanda i synnerhet, säger fabrikschef Lars Danielsson till SVT som menar att det känns tufft att tvingas sänka produktionstakten.

– Och lite bittert, för vi har kört upp den här fabriken till treskift och vi har producerat över 1 000 bilar per dag. Och jag tycker att organisationen här har gjort en stark prestation.

Om bara tre dagar, närmare bestämt den 3 oktober, avgår Fredrik Arp som vd för Volvo Personvagnar. Han efterträds av britten Stephen Odell.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr