Zagato hyllar Aston Martin med två specialmodeller

Designfirman Zagato har en lång tradition av att göra sina egna tolkningar av Aston Martins bilar och nu gör de det igen. Kan Zagato göra DBS och DB9 Volante ännu vackrare?

Karossbyggarna och designspecialisterna på italienska Zagato har gjort sina egna tolkningar av olika Aston Martin-modeller ända sedan 1950-talet och vi kommer särskilt ihåg Aston Martin DB4 GT Zagato från 1960 och nu senast V12 Zagato. Nu planerar Zagato att göra ett nedslag i Aston Martin igen i form av DBS Coupé Zagato Centennial och DB9 Spyder Zagato Centennial som markerar Aston Martins 100-årsjubileum.

 Bilarna ska byggas i endast ett exemplar vardera. DBS är beställd av en ”ung och prestifylld japansk entreprenör” medan DB9-specialaren byggs på uppdrag av den amerikanske bilsamlaren Peter Read.

 Zagato har än så länge bara tagit fram skisser och renderingar på bilarna men Zagato-formerna är omisskännliga. Även om Zagatos designchef numera heter Norihiko Harada så känns bilarna direkt igen som typiska Zagato-kreationer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!