Zerouno Duerta visar upp sig på väg

Från statisk visning till en mer livlig på bana. Här är Italdesigns Zerouno Duerta.

På bilsalongen i Genève för två månader sedan visade Italdesigns nyskapade varumärke Automobili Speciali upp sitt andra alster hittills – 

Zerouno Duerta. Modellen är den taklösa varianten av Zerouno som visades upp ett år tidigare.

Nu har Zerouno Duerta släppts ut på grönbete efter att ha fått vila hästarna i en monter. I ovanstående film ser vi den köra omkring på en bana som omges av snöklädda berg. Tyvärr får vi inte höra så mycket motorsång utan mest ointressant musik.

Du kanske undrar var tonerna kommer ifrån? Motorns alltså, inte musiken i filmen. Zerouno Duerta har samma V10-maskin på 5,2 liter som finns i Lamborghini Hurácan LP 610-4 och Audi R8 V10 plus. Det rör sig med andra ord om 610 hästkrafter och 560 newtonmeter.

Fem exemplar ska byggas och varje bil kostar motsvarande 20 miljoner kronor styck. Väldigt mycket mer än en likvärdig Lamborghini eller Audi. Alla exemplar är sedan lång tid tillbaka sålda.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!