Foto: Lisa Johansson

4-5 års väntetid på ny Koenigsegg

På väg att beställa en ny Koenigsegg Agera RS? Då får du förbereda dig på lång leveranstid, fyra till fem år.

Koenigseggs väntelista är just nu fyra år. Det är inte optimalt säger Christian von Koenigsegg till amerikanska Road & Track.

”Det blir svårare och svårare att sälja bilar med leveranser fyra eller fem år senare. Hur ser världen ut om fem år?”, säger han.

Av den anledningen är kortande av leveranstider något av Koenigseggs huvudmål. Ned mot 2-2,5 år vill de komma för att tillfredsställa alla de kunder som vill beställa fler bilar. Och fler kunder skulle dyka upp om väntetiden vore kortare.

Just nu ligger Koenigsegg på en byggtakt om 16-20 bilar per år. Mot slutet av året hoppas de ha nått upp till en byggtakt om 25 bilar och om ytterligare ett år 30 bilar.

Parallellt med bilbyggandet pysslar Koenigsegg med mycket annat, inte minst inom teknikutveckling och nu senast också motorleverans till Spyker.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!