Foto: Rivian

Amazon köper in sig i Rivian

E-handelsföretaget Amazon köper in sig i elbilstillverkaren Rivian. Även General Motors sägs vara med på ett hörn.

Under bilsalongen i Los Angeles 2018 visade Rivian upp pickupen R1T och suven R1S, modeller som skapade stort intresse. De eldrivna fordonen tar nu ett steget närmare produktion då e-handelsföretaget Amazon investerat 700 miljoner dollar, strax över 6,47 miljarder kronor, i företaget.

Bilarna konstrueras från ett blankt ark och ska båda bygga på märkets ”skateboardplattform” som även Pininfarina har visat intresse för. De första bilarna ska levereras på den amerikanska hemmamarknaden under 2020. En global satsning följer 2021.

Foto: Rivian

– Vår vision kräver rätt samarbetspartners och vi är glada att ha Amazon med oss på resan mot att skapa produkter, teknik och erfarenheter som ritar om kartan för vad som är möjligt, säger företagets vd och grundare RJ Scaringe.

Amazon är i och med investeringarna majoritetsägare i företaget. En källa har till Bloomberg avslöjat att även General Motors är med på att hörn. Den amerikanska biljätten ska bidra med kunskap om själva produktionen och med det få tillgång till teknik för att snabbt få ut en egen eldriven pickup på marknaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!