Åsa Romson ska ha krismöte med Volkswagen

Sveriges miljöminister och vice statsminister Åsa Romson vill ha mer information från Volkswagen, därför har hon kallat till ett krismöte Volkswagen Group Sverige AB.

Informationen från Volkswagen efter dieselskandalen har väl inte varit den allra bästa den senaste veckan. Frågorna är många, svaren är i nuläget betydligt färre. Det gillar inte klimat- och miljöminister, tillika Sveriges vice statsminister, Åsa Romson (mp) som kräver svar.

Därför har hon kallat Volkswagen Sverige till ett möte på Miljödepartementet på onsdagsförmiddagen där även Transportstyrelsen, som är intresserade av vilka bilar som berörs, ska medverka.

– Jag vill säkerställa att Volkswagen Sverige ger information om i vilken omfattning det kan finnas bilar på den svenska marknaden som har manipulerad mjukvara och vad bolaget avser att göra. Är det så att de inte kan svara i morgon så vill jag veta vilka åtgärder de vidtar för att kunna svara och när de kommer kunna svara. Det är viktigt för konsumenterna men också för allmänheten då detta påverkar miljön och människors hälsa, säger Romson i ett sms till SVT Nyheter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr