Aston Martin One-77

Aston Martin och Daimler utökar samarbetet

Daimlerkoncernen, med Mercedes och AMG, utökar sitt ägande i Aston Martin – i utbyte mot att britterna får tillgång till elektroniska detaljer.

Tyska premiumkoncernen Daimler, som via Mercedes och AMG redan avtalat att förse Aston Martin med motorer kommer att utöka sitt samarbete med den brittiska sportbilstillverkaren. Enligt ett nytt avtal ska nämligen Daimlerkoncernen även förse Aston Martin med elektroniska komponenter, utöver det redan avtalade motorsamarbetet.

Sedan Aston Martins ägarstruktur förändrades, och Londonbaserade investmentbolaget Investindustrial tog en 37,5-procentig ägarandel, för två år sedan har stora investeringar gjorts. Förra året tecknades avtalet som gjorde gällande att Daimler i framtiden ska förse företaget med V8-motorer. Med det nya avtalet nu får Daimler även sitt minoritetsägande i Aston Martin utökat med en procentenhet, till att äga fem procent av företaget.

Vissa signaler tyder även på att samarbetet kan fördjupas ytterligare, med en potentiell suv-modell på gång till år 2017. Förra året sålde Aston Martin omkring 4 200 bilar, mot Mercedes ca 1,46 miljoner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!